Bedrijfsontwikkelingen

Wij zetten ons volledig in om ons bedrijf continu te blijven ontwikkelen en verbeteren met het oog op de toekomst. Concreet zijn er nu twee grote ontwikkelingen gaande in ons bedrijf: er zijn plannen voor de uitbreiding van onze kassen en er zijn plannen voor de installatie van een Biomeiler. Wij kunnen ons goed voorstellen dat dit vragen oproept bij buurtbewoners en andere ge√Įnteresseerden. Via deze weg houden we jullie graag op de hoogte van alle ontwikkelingen. Op deze pagina vind je een overzicht van veel gestelde vragen, lichten we toe hoe we in contact zijn met onze omgeving en hoe je contact met ons op kunt nemen.

Veel gestelde vragen

Wij hebben een overzicht gemaakt van veel gestelde vragen over de Biomeiler en de uitbreiding van de kas. Mocht je een vraag willen toevoegen, laat het ons dan weten.

Veelgestelde vragen over de Biomeiler vind je hier.

Veelgestelde vragen over de uitbreiding van de kas vind je hier.

In contact met de omgeving

Meedenkgroep
Wij vinden het belangrijk om de wensen en belangen van alle buurtbewoners serieus te nemen, daarom hebben wij een meedenkgroep samengesteld. De leden van deze groep vormen een vertegenwoordiging van de buurt. Met de meedenkgroep willen we meningen, idee√ęn en wensen ophalen. Daarnaast wordt er voor verschillende onderwerpen ook toetsing gevraagd aan de meedenkgroep. De meedenkgroep kan hun mening geven en idee√ęn uiten over de verschillende onderwerpen maar kan geen bindend advies geven. De aanbevelingen van de groep worden meegenomen in onze overwegingen. Van elke bijeenkomst met de meedenkgroep wordt een verslag gemaakt. Wanneer er meer bekend is over de samenstelling en bijeenkomsten van de meedenkgroep, delen wij dat via deze weg.

Bijeenkomsten

Bezoeken Upcycling Gemert

In augustus 2018 hebben we samen met buurtbewoners drie bezoeken gebracht aan Upcycling Gemert. Dit is een voorbeeldbedrijf voor onze Biomeiler en op dit moment het enige bedrijf wat te vergelijken is met de Biomeiler zoals beoogd in Schandelo. In den lande liggen wel grote composteerbedrijven, echter wordt hier geen of bijna geen warmte gewonnen. Familie van den Boomen heeft op de drie avonden uitleg gegeven over hoe hun Upcycling werkt en wat hun doel was met de Upcycling, namelijk het verminderen van het vochtgehalte in de champost. De warmte die hierbij vrij komt is voor hen een ‚Äúbonus‚ÄĚ. Bij een Biomeiler wordt gebruik gemaakt van dezelfde techniek, echter is de winning van de warmte het hoofddoel. Op de avonden hebben de buurtbewoners zich samen met ons kunnen ori√ęnteren. Bij Upcycling Gemert hebben we mogen zien, horen, voelen en ruiken hoe het er aan toe gaat. Het verslag van de bezoeken kun je hier teruglezen.

Informatieavond uitbreiding kas

Op 16 oktober 2018 hebben we een bijeenkomst voor de buurt georganiseerd, omdat wij de buurt graag goed willen informeren over onze plannen omtrent de uitbreiding van de kas. Bovendien wilden we de buurt de gelegenheid geven om vragen te stellen. Op de avond zijn er veel vragen gesteld over de uitbreiding van de kas maar ook over de beoogde realisatie van de Biomeiler. Het verslag van die avond kun je hier teruglezen.

Contactgegevens
Heb je een vraag of opmerkingen in het kader van onze bedrijfsontwikkelingen? Neem dan contact op met Niek Verheijen, via: [email protected] of 077-4729069 

 

Share |